Ett år etter

Ett år etter

En ettårings bekjennelse

Noen ganger går tiden så fort.Tiden flyr som kjent når du er i flytsonen.

Sånn sett er det et sunnhetstegn at det første året med Vanja K AS gikk nettopp fryktelig fort.

365 dager som selvstendig næringsdrivende er gjennomført og mange nye kundeoppdrag er utført.

Leveransene har bestått av lederutvikling, salgstrening, teamutvikling, ulike foredrag, konseptutvikling i kjeder, endringsprosesser og lønnsomhetsprosesser.

Vi får ofte høre at du vet hva du har, men ikke hva du får. Når jeg nå ser tilbake på året som gikk konkluderer jeg med at jeg fikk:

  • Den fleksibiliteten jeg var ute etter.
  • Herlige kunder med spennende prosesser
  • Nye bekjentskaper som beriker hverdagen
  • Ny kunnskap som utfordrer tankene
  • Både lange arbeidsdager og ekstra feriedager

 

Kort fortalt; jeg har ikke angret på valget mitt en eneste dag.

Før Vanja K AS ble etablert for et år siden så fantes det en plan. Marked, produkter og prosesser var identifisert og viktige oppgaver var dokumentert.

Som «administrerende direktør» i selskapet skal jeg innrømme at jeg har tatt noen medarbeidersamtaler med meg selv innimellom, med klare forventinger om å ta meg sammen og gjennomføre planen slik «vi» ble enige om når jeg sa ja til jobben.

Uten planen kunne jeg vært litt ute på viddene nå. For det har vært nok av fristelser og tilbud underveis. Det har også vært motbakker og avslag, og det har til tider vært lokkende å ta andre og enklere avgjørelser. (Jeg har gjort et grep som ikke var en del av planen, men det vil jeg fortelle mer om senere.)

I planen lå det også et mål om ny kunnskap. Her fant jeg studier på Universitetet i Bodø som passet meg godt, men jeg skal innrømme at når eksamensdatoen nærmet seg, samtidig som kunder skulle prioriteres, da kokte det litt i hodet. Men det gikk det også. Best under press er vel noe mange kjenner seg igjen i. Enkelte av disse dagene hadde ikke vært gjennomførbare uten gode støttespillere. Så tusen takk til familie og gode venner som har bidratt underveis.

 

Frykt var aldri med i planen.

I løpet av disse 365 dagene har jeg hørt mange si at jeg er tøff som våger å satse selv. Jeg anser ikke meg selv som tøff, men som privilegert. Jeg har fått muligheten til å skape meg den jobben jeg ville ha. Og det er jeg takknemlig for. Det er ingen selvfølge og heller ikke noe jeg anbefaler alle. Vi er alle ulike og vi har frykt for ulike ting. Frykt var aldri en del av min plan.

Skal jeg dele et tips fra mitt første år så blir det dette: Manglende frykt for å mislykkes i arbeidslivet kan være en stor fordel som selvstendig næringsdrivende.

«Enten så går det bra eller så går det over»

Nå er jeg spent på hva det neste året skal gi av muligheter og utfordringer. Målene og oppgavene er klare. En ting vet jeg allerede – kjedelig blir det ikke.

 

Foto: Wikimedia Commons – Credit D Sharon Pruitt

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *