Lufte litt eller full gjennomtrekk?

Lufte litt eller full gjennomtrekk?

Det er et ordtak som sier at «når det lukkes en dør, åpnes et vindu»

Etter 3 uker i drift er det nå dags for første tilbakeblikk. Det er på tide å måle gjennomført aktivitet opp mot målsetning. Et mål ved å starte eget AS var å få nye relasjoner for videre faglig utvikling og gode diskusjoner.

 

Snakk om at det vinduet smalt opp!

Hver uke, ja nesten hver dag, har bydd på nye ansikter, nye historier og utveksling av kunnskap. Jeg har møtt mennesker og miljøer jeg ikke kjente til fra før. Jeg har blitt bedre kjent med noen som var fjerne bekjente. Bedrifter har tatt kontakt med meg. Jeg har fått tips og råd om personer jeg bør kontakte og bli kjent med. Dette blir en spennende og morsom reise, akkurat som jeg ønsket meg. Det åpner seg så mange muligheter for fremtiden.

Her kommer en kjent utfordring inn i bildet. Ikke hoppe på alt som er nytt og spennende med en gang. Ikke miste fokus på etablerte gjøremål til fordel for nye oppgaver. Det handler om å la seg inspirere. La ting modne, vurdere før man tar beslutninger samt våge å prioritere. Tørre å takke nei noen ganger, vente på rett tidspunkt. Jeg merket det i arbeidshverdagen med en gang. Dagene blir fort spist opp. Hvis jeg sier ja til dette, hva blir konsekvensene i etterkant. Hvilken arbeidsmengde vil dette føre med seg på kort sikt. Hvilken gevinst vil dette kunne gi alle parter på lang sikt. Å evaluere og prioritere riktig er vel en nøkkel til suksess i alle bransjer.

God struktur gir god kultur i alle bedrifter, store som små.

Så jeg er litt streng med meg selv. Jeg går hardt ut hver mandag med klare planer for hver ukedag. Jeg har deadlines på alle prosjekter lett synlig og har prioritert oppgavene på arbeidslisten etter viktighet. Det viktigste og vanskeligste først. Er jeg effektiv blir bonusen en ekstra hyggelig fredagslunsj, kanskje sammen med nye bekjentskaper.

Når jeg trener operative ledere i godt lederskap jobber vi mye med struktur og selvledelse i egen hverdag. Det handler om å etablere gode rutiner og klare forventinger til bruk av egen tid, og  til bruk av andres tid. Det handler om å finne det arbeidstempoet hvor du selv presterer best. Jeg for min del trives med å være litt travel. Jeg liker nye utfordringer og nye relasjoner. Jeg kjeder meg fort hvis det blir mye rutine og for god tid. Derfor sørger jeg for at det alltid er nok «på tallerkenen» for å si det slik. Derfor søker jeg stadig etter balansen mellom det etablerte og det nye.

Jeg gleder meg til høsten. Gleder meg til å få utforske ny kompetanse og flere nye metoder. Gleder meg til å bli bedre kjent med nye kunder. Takk til alle dere fine folk som jeg har fått gleden av å bli litt eller mye kjent med de siste ukene – ingen nevnt og ingen glemt… Dere bekrefter at det går helt fint å lukke døren og sette opp vinduet en gang i blant.

9 Comments

 1. Så flink du er Vanja. Min erindring av ordtaket er at; «For hver dør som lukkes, åpnes en ny». Husk at du bare kan gå gjennom en dør om gangen, og det passer bra med det du sier om å holde fokus og ikke si ja til alt på en gang. Gratulerer nok en gang med ny virksomhet

  • Takk for det Kristian

 2. Du skriver utrolig bra Vanja! Så tydelig, så enkelt, så billedlig! Så for meg en tre-ukers film her nå, og den så ikke kjedelig ut 🙂 Du er tøff! Lykke til!

  • Tusen takk for så hyggelige tilbakemeldinger!

 3. Du har så rett. Stopp opp og vurdere litt før ja eller nei. Men ikke slutt å la deg inspirere. Ikke slutt å åpne dører. Gløtt litt, titt inn, tenk, nyt og ta et valg når det er riktig. Du merker fort om dette er helt rett eller bare nesten. VanjaK er i full fart fremover og det er så gøy å følge med. Sees i morgen!

  • Ja, her skal det både tenkes og benyttes magefølelse fremover!

 4. Jeg er ikke overrasket, men likevel imponert over dine refleksjoner. Den fremgang jeg har sett på drøye fre år er langt over hva jeg har opplevd som «normalen» gjennom et rimelig langt liv…. Jeg vet du vil lykkes, og håper å være med på noe av den reisen du har framfor deg. Stå på – opp og fram:-)

  • Tusen takk for fine ord Olle.

 5. rettelse: ..fire år…

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *