På tide med egen medisin

På tide med egen medisin

I dag evaluerer og feirer jeg

– på hjemmekontor.

Det er 1 september 2015 og selskapet har nå vært i drift i 2 fulle år.

Det er på tide å ta frem planen som ble lagt og gjøre opp status.

 

Og hvorfor gjør jeg det? Jo, fordi jeg stadig møter bedrifter, ledere og medarbeidere og minner dem på å feire sin måloppnåelse før de hiver seg over neste mål.

På tide å ta egen medisin.

Så her sitter jeg alene, på en regnværsdag, med regnskapet fra juli og august utover bordet og kjenner at det var akkurat dette jeg ville.

For jeg har satt av tid til å forberede neste ukes samlinger, jeg har tid til å følge opp forrige ukes kunder, jeg har satt av tid til å veilede en stresset leder og en medarbeider med flere spørsmål enn vårt møte kunne romme. Da er det godt å være inne på hjemmekontoret i regnværet i blant.

Ofte er jeg akkurat så mye ute hos kundene som jeg hadde drømt om. Og ofte er jeg involvert i interessante diskusjoner og prosesser med dyktige folk som jeg får gleden av å lære av. Ofte møter jeg problemstillinger som utfordrer og beriker mine tankebaner, slik jeg hadde håpet på. Det handler om balansen i hverdagen, på jobb og privat. Det handler om å håndtere opp- og nedturer.

Jeg skrev ned mine mål for to år siden og jeg har dokumentert min måloppnåelse i dag. Jeg har tillatt meg å være fornøyd med egen innsats og oppnådde resultater, og jeg tørr å si det høyt.

Nå er det tid for strategiplan 2.0.

Nye mål, nye utfordring og ny mestring. Det er jo det som skaper motivasjon, også i et lite selskap.

  • Høy grad av autonomi – check
  • Få benyttet kompetanse – check
  • Utfordrende oppgaver – check
  • Tilhørighet og relasjoner – check

Men, jeg er ikke helt sikker på alle veivalg fremover. Det er fortsatt en del usikkerhet og lite forutsigbarhet i fremtidsbildet.

Det tenker jeg er X-faktoren som holder meg skjerpet, som bidrar til at jeg tenker kvalitet i alle leveranser, store som små, og som gjør det spennende å gå på jobb i morgen – selv som det kanskje bare blir en dag på hjemmekontoret.

Tusen takk til alle gode støttespillere på veien hit, jeg håper dere holder ut på neste etappe også. Uten dere hadde jobben som eneste ansatte i dette AS vært litt kjedeligere.

3 Comments

  1. Bra skrevet gamle kollega! Du er flink og skjerpet. Savner å jobbe sammen med deg, bli utfordret – noen ganger bortimot det irriterende, gode diskusjoner og leveranser. Uansett valg videre, du vil alltid lykkes! God høst min venn

  2. sittrer m bena spredd og nyter frisk luft igjen etter 20 timers psykisk stress og celle troest av naerhet av noe det samme. slik ble paavirkelsen litt lettere aa dorme paa vent. maatte el maybe en liten tanz mit stund und leben ganz anderleiss bleiben. du bist ganz wunderbar zum die leder utwicklung. ich bin eine vanja fan 🙂 puttz und krem von deine freund, zaxxo

  3. GRATULERER med dine 2 år som VanjaK AS. Du beskriver godt og systematisk prosessen du har vært gjennom til nå. Med STOLTHET og spenning har jeg fulgt med deg, og visst at det du vil- det får du gjennomført. Jeg ønsker deg STOR LYKKE TIL med arbeidet ditt. Som du vet;» snille piker kommer til himmelen,-men flinke piker kommer så langt de vil». Klem fra din mor -Irene

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *